Eğer iyi pilav yapabiliyorsanız diğer yemekleri de başarıyla yapabilirsiniz demektir. Pilav yapmak her ne kadar kolay gibi gözükse de aslında tane tane ve parlak denk getirebilmek oldukça zordur. Tabi yöntemlerini bilirseniz kolay olacaktır. Öncelikle seçeceğiniz pirinç çeşidi oldukça önemli çünkü ana malzememiz pirinç. Baldo pirinç çeşidini tercih ederseniz daha iyi sonuç alabilirsiniz. Pirincinizi bir kaç saat önceden ıslatırsanız hepsinin eşit şekilde pişmesini sağlarsınız. Kullanılan yağ da önemlidir. Tereyağı birçok yemeğe lezzet kattığı gibi pilavınıza da lezzet verecektir. Tercih ettiğiniz yağ ile pirinçlerinizi kavurursanız daha lezzetli ve beyaz bir pilav elde etmiş olursunuz. Seçtiğiniz baldo pirinç çeşidine bir ölçüye bir buçuk ölçü kadar su konulmalıdır.Ancak önceden ısladıysanız biraz daha az su koymalısınız. İsteyenler ölçüyle değil göz kararı da yapabilir elbette. Pilavınız pişerken karıştırmayın ancak piştikten sonra birazcık karıştırmanızda fayda var. Böylece nem dengesi sağlanır ve daha tane tane olur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder